Innherredregionens første internasjonale strategi ble vedtatt av regionrådet - representantskapet i Innherred interkommunale poliltiske råd, i sitt møte i mai 2023. Formålet er å bygge opp vår evne og kapasitet til å arbeide internasjonalt. Dette gjøres gjennom å forsterke det vi allerede holder på med. Regionen vil være avhengig av gode ambassadører i kommunene og eksterne samarbeidspartnere, for å lykkes.

Arbeidet med strategien har kommunene og regionrådet arbeidet med over flere år, da en har erkjent at kommunesektoren blir påvirket av hva som skjer i resten av verden. Særlig er EU og EØS viktige premissleverandører. En undersøkelse utført av KS viser at hele 50% av saker som behandles i norske kommunestyrer og fylkesting er direkte påvirket av EU eller EØS. Dette innebærer at kommunesektoren må holde seg orientert om strategiutvikling og lovendringer som utvikles fra EU, slik at kommunene kan medvirke til endringer i ønsket retning.

Innherred regionråds visjon: "Sammen for en konkurransedyktig, attraktiv og bærekraftig bo- og arbeidsmarkedsregion". Internasjonal aktivitet i Innherredsregionen skal bidra til økt verdiskaping basert på regionale fortrinn. Dette gjennom å tilføre ressurser for økt handlekraft, styrke kommunene som attraktive arbeidsgivere og fremme internasjonalt, kulturelt mangfold. Tre visjoner: En internasjonalt orientert region, en internasjonalt aktiv region og en internasjonalt attraktiv region.

Innherred regionråd er medlem av foreningen Europas Trøndelagskontor i Brussel, daglig leder i regionrådet Marit Moe er styremedlem.

Dere finner strategien på hovedmenyen under internasjonalisering